Folkkyrka i minoritet - temadagar

Temadagar på Stiftelsen Fjellstedtska skolan äger rum fredag-lördag 15-16 maj 2020. SE OCKSÅ NEDAN!
Svenska kyrkan är på väg att bli en minoritetskyrka. Att vara i minoritet är ingen ovanlig erfarenhet i kyrkans historia, och Europas alla folkkyrkor genomgår liknande förändringar. Det fungerar det också, men inte på samma sätt som tidigare. Vad innebär det då för Svenska kyrkans framtid?

Stiftelsen Fjellstedtska skolan och Stiftelsen Sverige och kristen tro inbjuder till innehållsrika temadagar om Svenska kyrkans framtid, fredag 15 maj 2020 kl 13.00 - lördag 16 maj kl 13.00.
Senaste anmälningsdag: 29 april 2020.
 Vi får dela erfarenheter och tankar om vår kyrkas framtid med bland andra:
professor Kajsa Ahlstrand, kyrkoherde Ann Aldén, professor Sven-Erik Brodd, stiftsadjunkt Jan Eckerdal, diakon Gunnar Edqvist, docent Sune Fahlgren, kyrkoherde Judith Fagrell, professor Bengt Kristensson Uggla, stiftsadjunkt Katariina Sjöblom, docent Sven Thidevall, universitetslärare Björn Vikström.
 
Anmälan görs på forumuläret till höger. Begränsat antal platser. 
   
Avgift för symposiet är endast 300 kronor. Då ingår eftermiddagskaffe och kvällsmåltid på fredagen samt förmiddagskaffe på lördagen. Avgiftsfritt för heltidsstuderande.
Boken "Svenska kyrkan som minoritetskyrka" (Artos 2020) ingår i avgiften.

Vi följer noggrant myndigheternas rekommendationer med anledning av Corona-epidemin. Till vidare innebär det att temadagarna 15-16/5 2020 kan vara möjliga att genomföra, med iakttagande av aktuella hälsoråd.
Men vi vet att situationen kan förändras. Om en riskbedömning skulle visa att temadagarna 15-6/5 bör ställas in, så kommer vi istället att rikta in oss på en temadag lördagen den 29 augusti 2020.

LOGI OCH PARKERING ÄR FÖR NÄRVARANDE FULLBOKADE.

  • Ange både institutionens (t.ex. församlingens) namn och adress.