Finska för präster 1

10 december 2019. En introduktion för dig som vill lära dig att välsigna, be Herrens bön, läsa texter och ta upp psalmer på finska.
Inga förkunskaper är nödvändiga för deltagande i denna kurs. Vi går igenom hur man uttalar finska och grunderna i finskans struktur. Sedan lär vi oss att välsigna, be Herrens bön, läsa texter och ta upp psalmer på finska.
Kursen är tänkt för präster och andra som leder gudstjänster och kyrkliga handlingar på platser där en del av församlingen är finsktalande. Kursen vill göra det möjligt för deltagaren att genomföra vissa moment av gudstjänsten på finska.

Vi rekommenderar deltagarna att parallellt med denna kurs studera finska genom självstudier, på en nätkurs eller i en studiecirkel.
Ledare för kursen är Leif Nordenstorm och Virpi Pakkanen-Wiberg.
Kursdagen börjar med kaffe kl 9.00. Själva kursen börjar 9.30. Kursen avslutas senast 15.30. Därefter kaffe.

Kursavgift: 150 kr inklusive lunch och kaffe. Anmälan senast: 5 november 2019, gärna tidigare.

Kartan till höger visar hur stor andel av befolkningen som talar finska i södra och mellersta Sverige.

Logi kan bokas i våra hotellrum. Kursdeltagare betalar 800 kr/natt inkl frukost för nätter söndag-fredag. Alla våra rum har dusch och toalett, teve och internet.
Kryssa för rutan logi till höger.
När anmälningstiden gått ut är anmälan bindande! Vid avbokning därefter debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning senare än 14 dagar före kursstart debiteras 100% av kursavgiften. (Gäller ej vid sjukdom med läkarintyg.)

  • Ange både institutionens (t.ex. församlingens) namn och adress.

Dagens bibelord