Martin Luthers teologi

30 september och 9 december 2022. Tomas Nygren. Kursen vill ge kunskaper i Luthers teologi, både genom läsning av analyser av Luther teologi och läsning av några av Luthers egna skrifter. Studenten ges möjlighet att i mötet med litteraturen själv kritiskt reflektera över olika vägval samt träna förmågan att formulera och argumentera för egna ställningstaganden. Ingen avgift för själva kursen.
Mer information om kursen och om förkunskapskrav finns här.
Kursen ges i samarbete med Johannelunds teologiska högskola.

Lutherresa med reformationsdagen i Wittenberg 28 oktober-1 november
I samband med kursen anordnas Lutherresa 2022, då vi också deltar i reformationsdagsfirandet den 31 oktober i Wittenberg. På resan lotsas vi genom Luthers liv och besöker många platser med anknytning till Luther. Vi möter också Tysklands historia och kultur på olika sätt när vi åker genom det vackra Thüringen och Sachsen-Anhalt och passerar trevliga och intressanta tyska städer. De som kanske sett den populära Lutherfilmen kan här, på platserna där allting utspelade sig, komplettera sina kunskaper. Följ med på en resa till våra lutherska rötter, med Tomas Nygren och Leif Nordenstorm.
Resan är fristående från kursen. Det innebär att även personer som inte deltar i kursen kan delta i resan.
Mer information om resan finns på researrangörens hemsida, där  också information om kostnad finns, och där anmälan görs: Exodus resor.

  • Ange i textfältet nedan för vilka nätter logi önskas.
  • Ange både institutionens (t.ex. församlingens) namn och adress.